FIGYELEM!

Ez a weboldal a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal
Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály
ARCHÍV   oldala.

2023. október 19-től a Főosztály által megjelenített környezetvédelmi, természetvédelmi és hulladékgazdálkodási információk a https://www.kormanyhivatalok.hu/ oldalon érhető el
az  alábbi  linkre kattintva az   EGYÉB INFORMÁCIÓK   alatt:

https://www.kormanyhivatalok.hu/ 

Környezetvédelmi adatbázisok

 

A környezetvédelemért  felelős minisztérium irányítása alá tartozó szervezeteknél a környezet terhelésével és a környezet állapotával kapcsolatban számos adat áll rendelkezésre.     Ezek a területi környezetvédelmi szervek saját  méréseiből,  a környezethasználók   jogszabályi  előírások  alapján  tett  adatszolgáltatásaiból,  továbbá  a hatóságok által kiadott engedélyekből származnak.


Az adatok jelentős része ma már közvetlenül központi számítógépes adatbázisba kerül, olyan módon, hogy a méréseket végző, valamit az adatszolgáltatásokat feldolgozó Környezetvédelmi, Természetvédelmi Felügyelőségek a minisztériumi szerverhez kapcsolódva közvetlenül a központi adatbázisba viszik fel az adatokat. Ez a rendszer az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer (OKIR). A rendszer elsődleges feladata, hogy a környezet állapotának és használatának figyelemmel kísérését, igénybevételi és terhelési adatainak gyűjtését, feldolgozását és nyilvántartását támogassa, és az érintett felhasználókat (beleértve a nyilvánosságot is) ellássa a szükséges információkkal. Az OKIR moduláris felépítésű, egymással összefüggő környezetvédelmi szakrendszerek összessége.

Térképes lekérdező, a Környezetvédelmi Alapnyilvántartó Rendszerben nyilvántartott objektumok és az azokról rendelkezésre álló környezetvédelmi adatok megjelenítése.Hatósági határozatok

Felszíni vízminőségi mérési eredmények

Légszennyező anyag kibocsátások

Hulladékgazdálkodási adatok

Természetvédelmi Információs Rendszer

 

Zajtérképek

- Közút

- Miskolc stratégiai zajtérkép

 

Aktuális levegőminőségi adatok
Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) honlapján keresztül elérhetőek az ország mérőhálózatán mért aktuális légszennyezettségi adatok.


Védett természeti területek
A jogszabályi rendelkezések útját védetté nyilvánított területek települések szerinti keresője. A keresőfelületen kiválasztott településre kattintva megismerhető egy védett terület védettségi kategóriája, védettségi szintje, a terület nagysága és helyrajzi száma.